Søbstad Musikk og Data

Holtefjell

 
Forside
Bøker
Kornoter
Fotografier
Kontakt
Søbstad Musikk og Data
 
 
Holtefjell

Forfatter: Per Ivar Søbstad
Illustrert med fotografier av Per Ivar Søbstad og malerier av Berit Skoland
ISBN 978-82-997926-0-8
Utgitt 2008
192 sider
Trykk: Zoom Grafisk AS
Se forord og innholdsfortegnelse (doc)
Pris: kr 398 + frakt - Kjøp

Send meg en bestilling på e-post, post@musikkogdata.no, Eller klikk "Kjøp" Du kan også bestille på SMS til 907 89 407

Klikk for større bilde
Holtefjell
Boka handler om et villmarksområde nær Drammen. En halv times kjøring, så er du ved foten av Holtefjell. Andre turområder ved Drammen, som f. eks. Finnemarka, er som en tur i parken sammelignet med Holtefjell.

Fjell og vidde 2009/3: "Gjennom format og utsjånad klarar boka å stikke seg ut i sjangeren - dette ser riktig så proft ut" - "Lokalhistorisk bauta"


Alt om Holtefjell!

Dette er en lokalhistorisk bok om bosetning, bygdeborger og gruvedrift pluss mye mer. Du vil også finne mye om turmuligheter og severdigheter i dag.

Det meste av Holtefjell ligger i Øvre Eiker, og det er et enestående naturområde fordi vi her finner vill og urørt natur som ligger ganske nær sentrale og tett befolkede områder. Denne boka handler både om den fantastiske naturen på Holtefjell og om historien til dette området. Her får vi beskrevet historien til de mange bygdeborgene, den mange hundre år lange historien om gruver og skjerp, den dramatiske tiden under krigen, og om folk som har bodd i Holtefjellområdet gjennom alle tider.

Boka er illustrert med fotografier av Per Ivar Søbstad. Kunstneren Berit Skoland har bidratt med 20 illustrasjoner, både kulltegninger, akvareller og akrylmalerier. Du kan se og ev kjøpe original-illustrasjonene her